Hoeveel calorieën zitten er in spruitjes?

Spruitjes zijn een belangrijke wintergroente en worden op grote schaal in Nederland geteeld. Door hun bittere smaak zijn spruitjes vaak niet erg populair bij kinderen. Spruitjes zijn echter wel gezond en bevatten maar weinig calorieën. In een portie spruitjes van 200 gram zitten namelijk slechts zo'n 75 calorieën. Dat is ongeveer 4 calorieen per stuk.  

Hoeveel calorieën zitter er spruitjes in vergelijking met andere groenten?

Hoewel er in spruitjes op zich niet veel calorieën zitten valt dat ten opzichte van andere groente toch tegen. Een portie broccoli van 200 gram bevat bijvoorbeeld maar 45 calorieen. En in een portie wortelen van 200 gram zitten ook maar 55 calorieen. Ten opzichte van andere groenten zitten er in spruitjes dus toch best wel veel calorieën. 

Zijn spruitjes gezond?

Buiten het feit dat er in spruitjes voor een groente best wel wat calorieen zitten, zijn spruitjes wel heel erg gezond. Spruitjes zijn namelijk echte vitaminebommen. Spruitjes zitten vol met vitamine K dat goed is voor de aanmaak van nieuw botweefsel. Ook bevatten spruitjes meer vitamine C dan sinaasappels. Daarnaast zitten er in spruitjes een indrukwekkende hoeveelheid antioxidanten. Deze antioxidanten verminderen het risico op het krijgen van chronische ziekten. 

Bekijk naast calorieen spruitjes ook:
Hoeveel calorieen sperziebonen
Hoeveel calorieën spinazie
Hoeveel calorieën paprika
Hoeveel calorieen augurk