Hoeveel calorieen zitten er in een paprika?

De paprika is een vrucht die wordt beschouwd als een groente. De paprika is omstreeks 1500 vanuit midden Amerika naar Europa gebracht. Echter is de paprika pas sinds het begin van de 20e eeuw populair geworden in de Nederlandse keuken. In een paprika zitten veel vitaminen A en C en maar weinig calorieen. Per 100 gram zitten er maar 20 calorieen in een paprika. Een paprika weegt na het verwijderen van het steeltje en de zaadlijsters ongeveer 150 gram en in 1  paprika zitten dus gemiddeld maar 30 calorieen. 

 

Hoeveel calorieen zitten er in de verschillende kleuren paprika?

Paprika's zijn er in verschillende kleuren. De meest gegeten kleuren zijn rood, geel en groen. In de verschillende kleuren paprika's zitten ook een verschillende hoeveelheid calorieen. Hieronder zie je hoeveel calorieen er per paprika zitten. 

Rode paprika - 30 calorieen
Gele paprika - 35 calorieen
Groene paprika - 25 calorieen

Van de drie meest gegeten paprika's bevat een groene paprika dus de minste calorieen. 

Zitten er veel of weinig calorieen in paprika ten opzichte van andere groente?

In een paprika zitten dus niet veel calorieen. Maar hoe verhoudt zich dat ten opzichte anderen groenten? Eigenlijk kunnen we daar vrij helder over zijn. In groenten zitten over het algemeen heel weinig calorieen. In bijvoorbeeld broccoli of bloemkool van 150 gram gram zitten ongeveer 35 calorieen. Dat is vergelijkbaar met het aantal calorieen in een gele paprika.  

Blijft het aantal calorieen gelijk als je een paprika rauw eet?

Het voordeel van paprika is dat het ook heel lekker is als je ze rauw eet. Voor de hoeveelheid calorieen maakt het echter niet uit of je ze rauw of gebakken/gekookt eet. Het aantal calorieen blijft dan namelijk hetzelfde. 


Bekijk naast calorieen paprika ook:
Calorieen pepernoten
Calorieen eierkoek
Calorieen raketje
Calorieen bier