Hoeveel calorieën zitten er in broccoli?

Broccoli is een groentesoort die verwant is aan bloemkool. Broccoli is in de 17e eeuw vanuit Kreta naar Italië en vanuit daar later naar noordelijk Europa gebracht. De populariteit van broccoli is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Dit komt vooral omdat broccoli veel antioxidanten bevat die een belangrijke rol spelen in onze weerstand en de bescherming van weefsels tegen schade en veroudering. Maar hoeveel calorieen bevat broccoli eigenlijk? Mensen die op dieet zijn kunnen rustig broccoli gaan eten. Een portie broccoli van 200 gram (2 ons) bevat gemiddeld slechts 45 calorieen. 

 

Hoeveel calorieen zitten er in broccoli in vergelijking met andere groenten?

Als je het vergelijkt met andere groenten dan zitten er in een broccoli niet echt veel of weinig calorieen. In portie bloemkool van 200 gram zitten bijvoorbeeld net zoveel calorieen (45 calorieen) als in broccoli. In een portie wortelen van 200 gram zitten 55 calorieen en in een portie spinazie zitten 25 calorieen. Een portie sperziebonen van 200 gram bevat ongeveer 60 calorieen. 

Kun je broccoli ook rauw eten?

Kortom, als je wilt afvallen dan kun je heel goed broccoli eten. Het is super gezond en het bevat dus ook nog eens heel weinig calorieen. Daarnaast is broccoli ook nog eens rauw te eten. Je kunt broccoli bijvoorbeeld makkelijk toevoegen aan een salade. 

Bekijk naast calorieen broccoli ook:
Calorieen sinaasappel
Calorieen rode wijn
Calorieen bier
Calorieen sperma