In welk fruit zitten de meeste calorieën?

Elke dag fruit eten is goed voor je! Dat weet bijna iedereen. In fruit zitten namelijk belangrijke vitamines, mineralen en vezels die ons helpen gezond te blijven. Maar wat veel mensen niet weten is dat er in sommige fruitsoorten best wel veel calorieën zitten. Soms nog wel meer dan in snoep! Wij hebben voor jou een overzicht gemaakt met een top 5 fruitsoorten met de meeste calorieën per 100 gram. Bekijk de top 5 hieronder en ontdek welk fruit je beter niet kunt eten als je af wilt vallen: 

Top 5 fruitsoorten met meeste calorieën:

  Fruit Calorieen per 100 gram
1. Kokosnoot 335 calorieen
2. Avocado 160 calorieen
3. Banaan 89 calorieen
4. Witte druiven 75 calorieen
5. Ananas 70 calorieen

Let op: het gaat hier wel om een gemiddeld aantal calorieën. Per fruitsoorten zijn er bepaalde rassen die net iets meer of minder calorieën kunnen bevatten. 

Zoals je kunt zien in het bovenstaande overzicht bevatten een kokosnoot en avocado van alle fruitsoorten de meeste calorieën. Geloof het of niet, maar kokosnoot bevat dus meer calorieën dan een Mars of een frikandel. Als je dus niet teveel wilt aankomen, maar toch elke dag vers fruit wilt eten dan is het verstandig om niet teveel van dit fruit te eten. 

Hoe gezond is kokosnoot?

Hoewel een kokosnoot dus veel calorieën bevat is het eten van een kokosnoot wel heel gezond. Zo ondersteunt het laurinezuur in een kokosnoot ons immuunsysteem waardoor we minder kans hebben om ziek te worden. Kokos heeft ook een zeer positief effect op een evenwichtig cholesterol en goede bloedsuikerspiegel. Tot slot blijkt uit onderzoek ook nog eens dat het eten van kokosnoot goed is voor je huid en haar. Het bevordert namelijk de elasticiteit van je haar, huid en nagels. Als je dus geen gescheurde nagels meer wilt hebben dan is het verstandig om kokosnoot te eten!

Fruit met de minste calorieën

Zoals je kunt lezen zijn er dus een aantal fruitsoorten met behoorlijk wat calorieën. Toch bevat het meeste fruit maar weinig calorieën. Ben jij benieuwd welk fruit het minste aantal calorieen bevat? Bekijk dan hier de top 10 fruitsoorten met het laagste aantal calorieën

Fruit of snoep?

Hoewel een kokosnoot, advocado of een banaan in sommige gevallen meer calorieen bevatten dan snoep, is het wel zo dat dit fruit ook belangrijke voedingstoffen bevat die ons helpen gezond te blijven. En hoewel een snoepreep misschien minder calorieen bevat zitten er in chocolade of ander snoep geen vitamines of mineralen. Als je dus moet kiezen tussen fruit of snoep dan kun je voor je gezondheid altijd beter kiezen voor fruit. 

Bekijk naast fruit met de meeste calorieën ook:
Calorieen snacks
Calorieen drinken
Calorieen groente
Calorieen vlees
Calorieen brood
Calorieen zuivel
Calorieen fruit