Hoeveel calorieen zitten er in witte druiven

Druiven staan in Nederland op de zesde plek van het meest gegeten fruit. Vooral witte druiven zijn in ons land erg populair om 'uit het vuistje' te eten. Druiven zijn erg gezond omdat ze veel voedingsvezels bevatten. Toch hebben vooral witte druiven de naam veel suiker te bevatten. Druiven bevatten namelijk zo'n 75 calorieen per 100 gram. Dat komt neer op zo'n 5 of 6 calorieen per witte druif. 

Bevatten witte of rode druiven meer calorieen

Het aantal calorieen in witte en rode druiven is zo goed als gelijk. Het aantal calorieen hangt vooral af van hoe groot een druif is. Hoe groter de druif hoe meer calorieen. 

Bevat een witte druif veel calorieen in vergelijking met ander fruit?

In witte druiven zitten een gemiddeld aantal calorieen als je het vergelijkt met ander fruit. In 1 enkele aardbei (die veel groter is) zitten bijvoorbeeld ook maar 5 calorieen per stuk. En ook in twee mandarijntjes van samen 100 gram bevatten in totaal maar 50 tot 60 calorieen. Een schaaltje druiven van 100 gram bevat dus makkelijk 25 calorieen meer dan 2 mandarijntjes. In een banaan zitten daarentegen weer een hoop meer calorieen. Een banaan van gemiddeld formaat bevat bijvoorbeeld 107 calorieen. Dat is ruim 30 calorieen meer dan een schaaltje druiven. 

Bekijk naast calorieen witte druiven ook:
Calorieen banaan
Calorieen peer
Calorieen appel
Calorieen tomaat