Hoeveel calorieen zitten er in een sinaasappel?

De sinaasappel komt oorspronkelijk uit China, maar werd al vanaf de 18e verspreid in Europa. Tegenwoordig komen de meeste sinaasappels die wij consumeren uit Spanje en is het hele jaar door verkrijgbaar. In een sinaasappel zitten veel vitaminen en mineralen. Maar in een sinaasappel zitten heleaas ook best wel wat calorieen. In 1 enkele sinaasappel zitten namelijk gemiddeld zo'n 60 calorieen. Dat komt ongeveer neer op 3,5 suikerklontjes. 

 

Hoeveel calorieen zitten er in sinaasappel in vergelijking met ander fruit?

In vergelijking met ander fruit zitten er in een sinaasappel een gemiddeld aantal calorieen. In een appel zitten bijvoorbeeld 65 calorieen en in een banaan 107 calorieen. In een schaaltje aardbeien van 100 gram zitten echter slechts 25 tot 30 calorieen. Een mango bevat echter wel weer veel meer calorieen dan een sinaasappel. Een mango bevat namelijk zo'n 180 calorieen per stuk.

Hoeveel calorieen zitten er in een bloedsinaasappel?

Tegenwoordig kun je in de supermarkt ook bloedsinaasappels krijgen. Een bloedsinaasappel is iets minder zoet dan een gewone sinaasappel en daardoor zitten er ook iets minder calorieen in. Gemiddeld zitten er in een bloedsinaasappel 50 tot 55 calorieen.  

Bekijk naast calorieën sinaasappel ook:
Calorieen banaan
Calorieen appel
Calorieen peer
Calorieen tomaat