Hoeveel calorieen zitten er in een peer?

Nederland en Belgie zijn echt perenlanden. Beide landen staan dan ook in de top 10 van de grootste peren producerende landen ter wereld. Wij eten dan ook heel veel peren. Naar schatting zo'n 5 kilo per huishouden per jaar. In een peer zitten niet veel vitamines, maar wel veel gezonde vezels. Wat niet veel mensen weten is dat er in een peer ook wel veel calorieen zitten. Uiteraard is dit afhankelijk van het soort peer en het formaat van de peer, maar over het algemeen zitten er in 1 peer ongeveer 60 calorieen.

 

Hoeveel calorieen zitten er in een peer in vergelijking met ander fruit?

In vergelijking met ander fruit zitten er in een peer toch behoorlijk wel wat calorieen. De peer staat dan ook plek 7 in het overzicht van fruit met de meeste calorieen. In een kiwi zitten bijvoorbeeld maar 30 calorieen en in een nectarine slechts 28 calorieen. In een appel zitten net zoveel calorieen als in een peer. 

Zitten er in de schil van een peer ook calorieen?

In de schil van een peer zitten wel degelijk calorieen. Maar het zijn er niet veel. In een gemiddelde schil zitten ongeveer 5 calorieen. 

Calorieen in een stoofpeer

Naast handperen worden er natuurlijk ook veel stoofperen gegeten. In 100 gram stoofperen zit gemiddeld zo'n 70 calorieen. Meer dus dan in gewone peren. 

Bekijk naast calorieen appel ook
Calorieen banaan
Calorieen tomaat
Calorieen appel
Calorieen aardbei