Hoeveel calorieën zitten er in een nectarine

Een nectarine is een fruitsoort die in veel opzichten lijkt op een perzik. Een nectarine is echter een stuk minder kwetsbaar dan de perzik en is dus bij telers erg populair aan het worden. Een nectarine smaakt voortreffelijk en er zijn maar weinig mensen die de nectarine niet lusten. Een nectarine bevat net als veel andere fruitsoorten behoorlijk wat calorieen. In een nectarine van gemiddeld formaat zitten ongeveer 50 calorieën. 

Bevat een nectarine meer of minder calorieen dan ander fruit?

In vergelijking met ander fruit zitten er in een nectarine niet zoveel calorieen. In een peer zitten bijvoorbeeld gemiddeld 60 calorieën en in een banaan zelfs meer dan 100 calorieën. Een nectarine bevat wel net iets meer calorieen dan zijn tweelingbroertje, de perzik. In een perzik zitten namelijk net iets minder calorieën, namelijk gemiddeld 45 calorieen per stuk. 

Is een nectarine gezond?

Naast dat een nectarine in vergelijk met ander fruit dus niet veel calorieen bevat is een nectarine ook nog eens heel gezond. Een nectarine bestaat voor bijna 90% uit water en bevat daarnaast veel antioxidanten, vitamines en mineralen die er voor zorgen dat je niet ziek wordt. Een nectarine bevat bijvoorbeeld Vitamine B1, B3, B5, B6 en Vitamine C. Tot slot zitten er in nectarines ook nog eens luteine en zeaxanthine. Dit heeft een positieve werking op je ogen en helpt staar te voorkomen. Eet de nectarine bij voorkeur mét schil, want in de schil is de meeste voedingswaarde terug te vinden.

Wanneer is een nectarine rijp?

Net als een perzik is ook een nectarine niet heel lang houdbaar. Het is dus heel belangrijk dat je nectarines op het goede moment koopt. Een goede manier om te bepalen of nectarines rijp zijn is door aan de nectarines te voelen en te ruiken. Als een nectarine zacht aanvoelt en vers ruikt dan zijn ze rijp en kun je ze meteen eten. Als de nectarine wel vers ruikt, maar nog niet zacht aanvoelt dan kun je ze al wel in huis halen. Je moet ze dan nog even 1 of 2 dagen narijpen. Leg nectarines nooit in de koelkast. De kou van de koelkast zorgt er voor dat de smaak verdwijnt. 

Bekijk naast calorieen nectarine ook:
Calorieen sinaasappel
Calorieen mandarijn
Calorieen avocado
Calorieen aardbei