Hoeveel calorieën zitten er in een mango

Een mango is een zoete vrucht die oorspronkelijk afkomstig is uit India. Een mango is heel lekker, maar als je wilt afvallen dan is het eten van een mango qua fruitsoort echter niet de meest verstandige keuze. In een mango van gemiddeld formaat (300 gram) zitten namelijk zo'n 180 calorieen. Een mango bevat 60 calorieen per 100 gram. 

Zitten er in mango veel of weinig calorieen ten opzichte van ander fruit

Zoals gezegd is een mango qua calorieen niet de beste keuze als je fruit wilt eten. In vergelijking met ander fruit bevat een mango namelijk veel calorieen. De mango staat zelfs bovenaan in de lijst met fruitsoorten met de meeste calorieen. Een appel bevat bijvoorbeeld maar 65 calorieen (52 calorieën per 100 gram) en een sinaasappel 60 calorieen (47 calorieen per 100 gram). Een schaaltje aardbeien van 100 gram bevat zelfs maar 30 calorieën. 

Is een mango gezond?

Een mango mag dan in vergelijking met ander fruit behoorlijk wat calorieen bevatten, maar een mango is wel extreem gezond. Een mango bevat bijvoorbeeld veel vezels wat goed is voor de spijsvertering. Daarnaast bevat een mango veel vitamine A en C wat goed is voor je immuunsysteem. Tot slot bevatten mango's ook nog eens antioxidanten. Die kunnen onder andere een bescherming bieden tegen borst- en prostaatkanker en leukemie. 

Kun je de schil van een mango eten?

Veel mensen denken dat je een mango net als een peer of een appel met schil kunt eten. Dat is echter niet het geval. De mango moet je dus eerst schillen. Wel is uit onderzoek echter gebleken dat de schil van een mango allerlei gezonde stoffen bevat. Tegenwoordig is er dan ook mangoschilpoeder te verkrijgen. Deze poeder kun je dan aan allerlei gerechten toevoegen. 

Bekijk naast calorieën mango ook:
Calorieen banaan
Calorieen kiwi
Calorieen nectarine
Calorieen frambozen