Hoeveel calorieen zitten er in een mandarijn?

Een mandarijn is een citrusvrucht die oorspronkelijk uit China afkomstig is. Tegenwoordig komen de meeste mandarijen die bij ons in de supermarkt liggen uit spanje. Elk jaar eet een gemiddelde Nederlander zo'n 50 tot 70 mandarijen per jaar. Een mandarijn bevat veel gezonde vezels, maar helaas ook wel wat calorieen. In een mandarijn van 55 gram zitten gemiddeld 25 tot 30 calorieen. 

 

Hoeveel calorieen zitten er in mandarijn in vergelijking met ander fruit?

In vergelijking met ander fruit zitten er in een mandarijn eigenlijk heel weinig calorieen. In een appel zitten bijvoorbeeld 65 calorieen en in een sinaasappel 60 calorieen. In een banaan zitten zelfs 107 calorieen. Je kunt dus qua calorieen beter 4 mandarijntjes eten dan 1 banaan. 

Is een mandarijn gezond?

Mandarijnen bevatten een paar essentiële voedingsstoffen, zoals vezels en vitaminen. Dit zijn voedingstoffen die onze gezondheid kunnen verbeteren. Vezels helpen je lichaam bijvoorbeeld om je ontlasting regelmatig te houden en kunnen helpen bij het bestrijden van overgewicht. Daarnaast is aangetoond dat het eten van vezels kan helpen bij het verlagen van het cholesterolgehalte in het bloed. Daarnaast bevatten mandarijnen dus ook nog eens weinig calorieen en zijn dus een gezond tussendoortje. 

Bekijk naast calorieen mandarijn ook:
Calorieen banaan
Calorieen appel
Calorieen aardbei
Calorieen tomaat