Hoeveel calorieen zitten er in een kiwi?

De kiwi of Chinese kruisbes is een eetbare vrucht die oorspronkelijk uit China komt. Het is een vrij nieuwe vrucht en pas halverwege de 20e eeuw kwamen de eerste kiwi's via Nieuw-Zeeland naar Europa. Nog steeds komt ongeveer 75% van alle kiwi's op de wereld uit Nieuw-Zeeland. De kiwi is erg gezond en bevat ook nog eens maar heel weinig calorieen. In een kiwi van gemiddelde gewicht zitten namelijk maar 30 calorieen.  

 

Hoeveel calorieen zitten er in kiwi in vergelijking met ander fruit?

Zoals gezegd zitten er in een kiwi maar weinig calorieen. In het meeste andere fruit zitten meer calorieen. Zo zitten er in een sinaasappel bijvoorbeeld 60 calorieen, in een appel gemiddeld 65 calorieen en in een banaan zelfs 107 calorieen. In een schaaltje aardbeien van 100 gram zitten echter slechts 25 tot 30 calorieen. 

Hoe gezond is een kiwi?

Naast dat een kiwi heel weinig calorieen bevat is de kiwi ook nog eens extreem gezond. Een kiwi bevat bijvoorbeeld heel veel vitamine C. Een enkele kiwi bevat al bijna 2 keer zoveel vitamine C dan de dagelijkse behoefte. Ook bevat een kiwi veel pectine dat goed is om je cholesterol te verlagen.  


Bekijk naast calorieen kiwi ook:
Calorieen banaan
Calorieen appel
Calorieen peer
Calorieen tomaat