Hoeveel calorieen zitten er in frambozen?

Frambozen zijn heerlijke zachte vruchten met een zoete smaak. De kleur van frambozen varieert van lichtrood tot donkerrood. Frambozen komen van nature voor in heel Europa en worden al vanaf de middeleeuwen veelvuldig gegeten. Tegenwoordig kunnen we de framboos het hele jaar door in de supermarkt vinden. Frambozen zitten vol met vitamine C en geven veel energie. Frambozen bevatten ook nog eens weinig calorieen, waardoor ze heel goed in een dieet passen. In 1 framboos van gemiddeld formaat zitten slechts 2 calorieen.

 

Hoeveel calorieen zitten er in frambozen in vergelijking met ander fruit?

Frambozen hebben bevatten in vergelijking met andere vruchten heel weinig calorieen. Een appel bevat bijvoorbeeld gemiddeld 65 calorieen. Een banaan bevat zelfs gemiddeld 107 calorieen. Een schaaltje frambozen van 100 gram bevat echter in totaal slechts 50 calorieen. Frambozen behoren daarmee tot één van de fruitsoorten met de minste calorieen.  

Zijn frambozen echt zo gezond?

Naast dat er in frambozen dus maar heel weinig calorieen zitten zijn ze ook nog eens heel gezond. Zo bevatten frambozen unieke antioxidanten, vitamine C en vitamine B11. Allemaal voedingstoffen die goed voor ons zijn. Het is dan ook heel verstandig en verantwoord om geregeld frambozen te eten. 


Bekijk naast calorieen frambozen ook:`
Calorieen banaan
Calorieen appel
Calorieen peer
Calorieen aardbei