Hoeveel calorieën zitten er in cherrytomaten

Een cherrytomaat (kerstomaatjes) is een kleine tomatensoort met een kenmerkende zoete en sappige smaak. Cherrytomaten kunnen zo groot als een golfbal worden, maar meestal zie je ze in de supermarkt de helft kleiner. Cherrytomaten zijn rood, geel of oranje. Een populaire benaming voor de cherrytomaat is de snoeptomaat. Per 100 gram bevatten cherrytomaten ongeveer 30 calorieën. Dat komt neer op ongeveer 5 calorieën per stuk. 

Zitten er in cherrytomaten veel of weinig calorieën 

Net als in bijna alle andere fruitsoorten zitten er in cherrytomaten ook maar weinig calorieën. Als je cherrytomaten gaat vergelijken met ander fruit dan zitten er een gemiddeld aantal calorieën in. In een witte druif zitten bijvoorbeeld ook zo'n 5 calorieën per stuk. Een witte druif is echter wel vaak een stukje kleiner. Ook in een aardbei zitten ongeveer 5 calorieën. Een aardbei is daarentegen wel weer een stuk groter dan een cherrytomaat. 

Zijn cherrytomaten gezond?

Het gezegde 'klein maar fijn' gaat zeker op voor tomaten. In kleine tomaten zitten namelijk meer voedingstoffen dan in normale tomaten. In cherrytomaten zit dan weliswaar iets meer suiker, maar daarentegen zitten er wel meer vitamines en mineralen in dan in gewone tomaten. Cherrytomaten bevatten 2 keer zoveel vitamine C en het 2 keer zoveel lycopeen. Lycopeen is een antioxidant die helpt op chronische ziekten te voorkomen. Verder bevat een cherrytomaat ook veel foliumzuur, vitamine B11, magnesium, kalium en fosfor. 

In welke kleur zitten de meeste calorieën?

Zoals gezegd zijn er rode, gele en oranje cherrytomaten. De smaak van de tomaten verschilt van elkaar. Zo zijn de rode cherrytomaten vaak iets zoeter van smaak dan de gele en oranje tomaatjes. Qua calorieen zit er niet veel verschil in. De verschillende kleuren bevatten eigenlijk allemaal zo'n 5 calorieen per stuk. 

Bekijk naast calorieën cherrytomaten ook:
Snacks met meeste calorieën
Snacks met minste calorieën
Fruit met meeste calorieën
Fruit met minste calorieën