Hoeveel calorieen zitten er precies in een avocado?

De avocado (of advocaatpeer) is een peervormige fruitsoort die vooral in Mexico veelvuldig wordt gekweekt. Sinds een aantal jaar heeft de avocado de naam superfruit gekregen omdat de avocado over het algemeen als zeer gezond wordt beschouwd. Maar is een avocado wel goed voor je dieet? Want hoeveel calorieen zitten er eigenlijk in een avocado? Een avocado van gemiddelde grootte bevat ongeveer 250 calorieen per stuk. 

Hoeveel calorieen zitten er in een avocado in vergelijking met ander fruit?

Als je het aantal calorieen van een avocado vergelijkt met andere soorten fruit dan zitten er in een avocado veel calorieen. In een peer en een appel zitten bijvoorbeeld maar 60 calorieen. In een kiwiki, een ander zeer gezond fruit, bevat zelfs maar 30 calorieen per stuk. Je kunt dus ongeveer 8 kiwi's eten en dan krijg je net zoveel calorieen binnen als bij het eten van 1 avocado. 

Is een avocado gezond?

Ondanks dat een avocado dus veel calorieen bevat wordt het toch beschouwd als zeer gezond? Je kunt namelijk geen gezondheidsmagazine of website bekijken of ze hebben het wel over de gezonde eigenschappen van een avocado. Dit komt vooral omdat een avocado bijzonder voedzaam is en zeer veel olie bevat. De olie in de vrucht bestaat voornamelijk uit onverzadigde vetten en heeft dus een gunstige invloed op het cholesterolgehalte. 

Bekijk naast calorieen avocado ook:
Calorieen banaan
Calorieen tomaat
Calorieen appel
Calorieen aardbei