Hoeveel calorieen zitten er in een augurk?

Een augurk is eigenlijk een kleine komkommer. Het grote verschil tussen een komkommer en een augurk is echter dat een augurk rauw niet echt lekker is. Om deze reden worden augurken eigenlijk altijd ingelegd in azijn, eventueel met kruiden en/of suiker. Hierdoor zitten er in een augurk wel wat calorieen. In 100 gram augurken zitten ongeveer 40 calorieen. Een augurk uit een pot weegt gemiddeld 10 gram en dus bevat 1 enkele augurk ongeveer 4 calorieen. 

 

Hoeveel calorieen zitten er in een augurk in vergelijking met een komkommer?

De augurk is familie van de komkommer. Zoals gezegd is het grootste verschil dat augurken altijd ingelegd worden met zuur of suiker. Hierdoor bevat een augurk behoorlijk wat meer calorieen dan een komkommer. Een komkommer bevat bijvoorbeeld slechts 10 calorieen per 100 gram. Een augurk bevat dus 4x zoveel calorieen in vergelijking met een komkommer. 

Is een augurk gezond?

Ondanks dat een augurk een fruitgroente is staat deze niet in de schijf van 5. Dit komt omdat een augurk te veel zout en toegevoegd suiker bevat. Daarnaast bevatten augurken wel een aantal goede vitaminen en mineralen. Een augurk bevat bijvoorbeeld veel vitamine K. Deze vitamine is belangrijk voor het lichaam omdat het bloed helpt stelpen bij een wondje. 


Bekijk naast calorieen augurk ook:
Hoeveel calorieën broccoli
Hoeveel calorieën spinazie
Hoeveel calorieën paprika
Hoeveel witte druiven