Hoeveel calorieen zitten er in een aardbei?

De aardbei zoals wij die kennen is al meer dan 200 jaar oud. Tegenwoordig is de aardbei niet meer weg te denken uit onze keuken. Vanwege de heerlijke zoete smaak worden aardbeien ook in veel producten verwerkt, zoals ijs, taart en drankjes. Een aardbei is erg gezond en staat dan ook op de vijfde plek als meest gegeten fruit in Nederland. Een ander bijkomend voordeel is dat er in een aardbei maar heel weinig calorieen zitten. In 1 aardbei van gemiddeld formaat zitten gemiddeld slechts 5 calorieen. 

 

Hoeveel calorieen zitten er in aardbei in vergelijking met ander fruit?

Een aardbei heeft in vergelijking met andere vruchten heel weinig calorieen. In een appel zitten bijvoorbeeld 65 calorieen en in een banaan zelfs 107 calorieen. In een schaaltje aardbeien van 100 gram zitten in totaal slechts 25 tot 30 calorieen. Een aardbei past dan ook erg goed in een dieet.  

Hoeveel calorieen zitten er op een aardbei met slagroom?

Veel mensen eten aardbeien met slagroom. Maar is dat wel zo gezond? In slagroom zit in tegenstelling tot aardbeien namelijk wel veel calorieen. In 1 eetlepel slagroom zit namelijk ongeveer 60 calorieen. Dat is net zoveel als 2 schaaltjes aardbeien! Als je dus graag weinig calorieen wilt eten, dan is het beter om je aardbeien zonder slagroom te nemen. 

Bekijk naast calorieen aardbei ook:
Calorieen banaan
Calorieen appel
Calorieen peer
Calorieen witte druiven