Hoeveel calorieën zitten er in witte wijn?

Gemiddeld drinken Nederlanders zo'n 22 liter wijn per jaar. Rode wijn wordt vooral thuis gedronken en witte wijn is favoriet wanneer men op visite is. Veel mensen denken dat wijn minder dikmakend is dan bijvoorbeeld bier. Maar is dat eigenlijk wel zo? Veel mensen weten namelijk niet dat in witte wijn ook behoorlijk veel calorieën zitten. Daarbij maken we onderscheid tussen zoete en droge witte wijn. Zie hieronder het gemiddeld aantal calorieen per glas:

 

Glas droge witte wijn gemiddeld 100 calorieen 
Glas zoete witte wijn gemiddeld 150 calorieen

Is dat meer of minder dan in rode wijn?

In witte wijn zitten over het algemeen meer calorieen dan in rode wijn. In een soepele rode wijn zitten bijvoorbeeld maar 70 calorieën per glas. En ook in een glas rosé zitten minder calorieen dan in witte wijn. Een glas rosé bevat gemiddeld namelijk 90 calorieen. 

Is dat minder, meer of evenveel calorieën als in bier?

In een glas bier zitten gemiddeld zo'n 114 calorieën. Droge witte wijn bevat dus per glas minder calorieen dan een glas bier. Zoete witte wijn bevat daarentegen meer calorieen dan bier. Mensen die op dieet zijn en toch een glaasje alcohol willen nuttigen kunnen dus beter niet kiezen voor een glas zoete witte wijn. 

Bekijk naast calorieën witte wijn ook:
Calorieën cola
Calorieen volle melk
Calorieen thee
Calorieen spa rood