Hoeveel calorieën zitten er in tomatensap?

Tomatensap is het sap dat je krijgt na het persen van tomaten. Tomatensap wordt vaak op smaak gemaakt met wat zout. Tomatensap wordt sinds het begin van de vorige eeuw gedronken en wordt gezien als gezond alternatief voor bijvoorbeeld sinaasappelsap. Naast veel gezonde stoffen bevat tomatensap ook nog eens weinig calorieën. In een glas tomatensap (200 ml) zitten ongeveer 35 calorieën. 

Hoe weinig calorieën zitten er in tomatensap ten opzichte van andere sappen?

Als je tomatensap gaat vergelijken met andere sappen dan valt pas op hoe weinig calorieën er eigenlijk in tomatensap zitten. In een glas appelsap van 200 ml zitten bijvoorbeeld 80 calorieen. Dat is ruim 2 keer zoveel als in tomatensap. In een glas sinaasappelsap zitten zelfs 110 calorieën. Dat is dus bijna 3 keer zoveel als in tomatensap. 

Is tomatensap gezond?

Naast dat tomatensap dus weinig calorieën bevat is het ook nog eens heel gezond. Een belangrijk ingrediënt van tomatensap is bijvoorbeeld het antioxidant lycopeen. Uit onderzoek blijkt dat deze stof de kans op diverse soorten kanker (o.a. slokdarmkanker en prostaatkanker) kan verminderen. Daarnaast bevat tomatensap vitamines en ingrediënten die o.a je cholesterolwaarden verlagen. Tot slot wordt tomatensap in verband gebracht met gewichtsverlies. Tomatensap heeft namelijk de juiste balans van water, voeding en vezels om je te hydrateren en te voeden. Dit zorgt voor een verlaagt hongergevoel waardoor je minder gaat eten. 

Bekijk naast calorieen tomatensap ook:
Calorieen cola
Calorieen gin tonic
Calorieen koffie
Calorieen rode wijn