Hoeveel calorieën zitten er in sinas?

Sinas is een geel oranje-kleurige koolzuurhoudende frisdrank. Het is na cola waarschijnlijk de meest gedronken frisdrank. De bekendste merken zijn Fanta en Sisi. Net zoals andere frisdranken bevat sinas ook veel suiker en is dus erg dikmakend. Een glas sinas zit dan ook vol calorieën. In sinas zitten 85 calorieën per glas (200 ml).  

Zitten er in sinas meer of minder calorieën ten opzichte van andere frisdranken?

Eigenlijk zitten er in alle frisdranken min of meer evenveel calorieën. In een glas cola van 200 ml zitten bijvoorbeeld 80 calorieen en in een glas cassis 90 calorieen. Sinas bevat voor een frisdrank dan ook een gemiddeld aantal calorieen. Frisdrank heeft een slechte naam als het gaat om het aantal calorieen. Maar wat veel mensen echter niet weten is dat er bijvoorbeeld in een glas halfvolle melk meer calorieën zitten! Kijk hier hoeveel precies

Hoeveel calorieën zitten er in sinas light?

Sinas light wordt gezoet door kunstmatige zoetstoffen. Deze kunstmatige zoetstoffen hebben als positieve eigenschap dat ze geen calorieen bevatten. Een glas sinas light bevat dan ook minder dan 1 calorie. Er is echter wel nog steeds onduidelijkheid over het effect van het innemen van deze zoestoffen voor de langer termijn gezondheid. Zowel voor gewone sinas als voor sinas light geldt dat je het met mate moet drinken.  

Bekijk naast calorieën sinas ook:
Calorieën bier
Calorieën rode wijn
Calorieën blikje Red Bull
Calorieën appelsap