Hoeveel calorieën zit er in een glas rosé?

Rosé wijn wordt net als rode wijn gemaakt van blauwe druiven. De schillen van de blauwe druiven worden bij rose echter minder lang bij het sap gelaten, waardoor je een rose kleur krijgt ipv een rode kleur. Rosé wijn is vooral de laatste jaren enorm populair bij warm weer. Rosé bevat over het algemeen net zoveel alcohol als rode of witte wijn en ook het aantal calorieen is behoorlijk hoog. In een glas rosé wijn zitten namelijk 90 calorieen. 

Zitten er in rosé meer of minder calorieen dan in witte en rode wijn?

Van de drie wijnkleuren, wit, rosé en rood zitten er in witte wijn de meeste calorieen. In een glas witte wijn zitten gemiddeld namelijk zo'n 100 calorieen. 10 calorieen meer dan in een glas rosé. In een glas rode wijn zitten echter een stuk minder calorieen dan in rosé. In een glas soepele rose wijn zitten namelijk maar 70 calorieen. Dat is dus maar liefst 20 calorieen minder dan in rosé.  

Hoeveel calorieen zitten er in andere dranken?

Als je een glas rosé gaat vergelijken met andere dranken dan valt het gelukkig wel mee met de calorieen in rose wijn. In een glas bier zitten namelijk gemiddeld zo'n 114 calorieën. In ook in een glas Gin tonic van 200 ml bevat 120 calorieen. Een stuk meer dus dan in een glas rosé. 

Bekijk naast calorieën Rosé ook:
Calorieën whisky
Calorieen cola zero
Calorieen appelsap
Calorieen radler