Hoeveel calorieën zitten er in een La Chouffe

La Chouffe is een razend populair blond bier uit Belgie. La Chouffe werd in 1982 op de markt gebracht en is tegenwoordig één van de meest verkochte speciaal biertjes van Europa. Vanwege de frisse smaak wordt La Chouffe vooral in de zomer veel gedronken. Net als alle andere biersoorten bevat een La Chouffe helaas ook veel calorieën. Dit komt omdat bier niet alleen uit suikers bestaat, maar ook uit alcohol. In alcohol zit 7 kcal per gram en dat is bijna 2 keer zoveel als in suiker. In een flesje La Chouffe bier van 33 cl zitten 241 calorieën.

Zitten er in La Chouffe veel of weinig calorieën in vergelijking met andere biersoorten?

Over het algemeen geldt dat bier met een hoger alcoholpercentage meer calorieën levert. Een flesje La Chouffe heeft een alcoholpercentage van 8%. Dat is behoorlijk meer dan bijvoorbeeld een normaal flesje Heineken bier, dat een alcoholpercentage van 5% heeft. In vergelijking met gewoon bier bevat La Chouffe dan ook veel calorieen. Een gewoon flesje bier bevat namelijk 135 calorieen. Dat is ruim 100 calorieen minder dan in een flesje La Chouffe. Hieronder een lijstje met biermerken met een hoger alcoholpercentage:

  • Duvel: 175 calorieën
  • Leffe Blond: 202 calorieën
  • Westmalle tripel: 220 calorieën
  • La Chouffe: 241 calorieën
  • Palm: 280 calorieën

Bevat alcoholvrij bier minder calorieen?

Hoeveel calorieën bier bevat, hangt dus voor een deel af van het alcoholpercentage. Daarom is alcoholvrij bier dan ook een stuk ‘slanker’ dan de bieren die wel alcohol bevatten. Bovendien bevat alcoholvrij bier doorgaans minder koolhydraten dan de normale biertjes, wat de hoeveelheid geleverde energie nog verder omlaag brengt. Bekijk hier hoeveel calorieen een Radler bevat

Bekijk naast calorieën La Chouffe cola ook:
Calorieen witte wijn
Calorieen rode wijn
Calorieen blikje red bull
Calorieen gin tonic