Hoeveel calorieën zitten er in koffie?

Gemiddeld drinken Nederlanders zo'n 3,5 kopjes koffie per dag! Daarmee behoren wij tot de koplopers in Europa als het aankomt op koffie consumptie. Als je wilt afvallen dan is een kop koffie een goede keuze. Een kop zwarte koffie bevat namelijk geen calorieën. Pas wanneer je aan koffie smaakmakers als koffiemelk of suiker toevoegt bevat een kopje koffie calorieën. 

 

Hoeveel calorieën zitten er in koffie met suiker?

In een suikerklontje zitten ongeveer 20 calorieën. Als je dus een kopje koffie drinkt met 1 klontje suiker dan zitten daar 20 calorieën in. Met 2 klontjes suiker zitten er dus ongeveer 40 calorieën in je kopje koffie. 

Hoeveel calorieën zitten er in koffie met melk?

Koffiemelk is ingedikte melk en bevat meer calorieen dan veel mensen denken. In een cupje koffiemelk melk zitten namelijk 10 calorieën. Een kopje koffie, zonder suiker, maar met melk bevat dus 10 calorieën. 

Hoeveel calorieen zitten er in koffie met suiker én melk?

Als je liefhebber bent van koffie met melk en suiker dan krijg je zonder dat je het echt doorhebt veel calorieen binnen. Een kopje koffie met koffiemelk en 1 klontje suiker bevat namelijk 30 calorieen. Als je dus 3,5 kopjes per dag drinkt (landelijke gemiddelde) dan krijg je dus 105 calorieen binnen. 

Hoeveel calorieen zitten er in cappuccino?

Tegenwoordig wordt er in Nederland ook veel cappuccino gedronken. In een cappuccino zitten over het algemeen behoorlijk veel calorieen. In 1 kopje cappuccino zitten ongeveer 50 calorieen. Dit komt vooral door de grote hoeveelheid melk die aan de koffie toegevoegd. 

Bekijk naast hoeveel calorieën zitten er in koffie ook:
Calorieen thee
Calorieen witte wijn
Calorieen rode wijn
Calorieen tomatensap