Hoeveel calorieen zitten er in een glas champagne?

Champagne is bruisende wijn die wordt geproduceerd in Frankrijk. Champagne wordt vaak gedronken bij feestelijke gebeurtenissen zoals bij de winst in een sportwedstrijd, een jubileum of trouwerij. Ook rond de feestdagen en met name tijdens Oud en Nieuw wordt er veel champagne gedronken. Net als in alle andere dranken met alcohol zitten er ook in champagne helaas behoorlijk wat calorieen. In 1 glas champagne zitten namelijk gemiddeld 70 calorieen. 

Zitten er in champagne meer of minder calorieen dan in andere wijnen?

Voor de liefhebbers van een glas champagne hebben we goed nieuws. Ondanks dat er in een glas champagne ongeveer 70 calorieen zitten, is dit in vergelijking met andere wijnen behoorlijk weinig. In een glas zoete witte wijn zitten bijvoorbeeld 150 calorieen. Dat is ruim 2 keer zoveel als in champagne. Een glas volle rode wijn bevat 80 calorieen en een glas Rose wijn bevat 90 calorieen. Zo slecht is een glas champagne dus niet. 

Wat is de duurste champagne ter wereld?

In de Champagne streek in Frankrijk bestaan heel veel bekende Champagne huizen. Een aantal van de bekendste zijn Moët & Chandon, Pommery, Piper, Mumm, Castellane en Dom Pérignon. Maar ondanks dat deze huizen hele dure champagnes op de markt hebben gebracht is de duurste champagne ter wereld van een ander merk, namelijk van Heidsieck. In 1916 zonk een boot met daarin een aantal flessen Heidsieck Diamand Blue 1907. De boot werd in 1998 ontdekt en een aantal flessen werden boven water gehaald. Een aantal jaren later worden deze flessen nu voor ruim 200.000 euro per stuk geveild! 

Bekijk naast calorieen glas champagne ook:
Calorieen whisky
Calorieen gin tonic
Calorieen bokbier
Calorieen sinaasappelsap