Hoeveel calorieen zitten er in gin tonic?

Gin tonic is een gemixt drankje van het op jenever lijkende Gin en de koolzuurhoudende frisdrank Tonic. Het is op dit moment 1 van de populairste drankjes in Nederland. Gin tonic wordt veel op feestjes en het uitgaansleven gedronken. Het drinken van een glas Gin Tonic is echter geen goed idee als je wilt afvallen. Zowel Gin als tonic bevatten namelijk behoorlijk wat calorieen. Een glas Gin tonic van 200 ml bevat in totaal 120 calorieen. 

Zit er in Gin Tonic veel of weinig calorieen in vergelijking met andere drank?

Naast Gin Tonic zijn er nog een aantal andere populaire mix drankjes zoals cola berenburg en cola whisky. Deze drankjes bevatten over het algemeen meer calorieen dan gin tonic. In een glas cola berenburg van 200 m zitten 140 calorieen. In glas cola whisky zitten 160 calorieen. 

Minder calorieen

Als je er voor wilt zorgen dat je minder calorieen binnenkrijgt dan kun je er ook voor kiezen om je gin te mixen met Spa rood. Omdat er in spa geen calorieen zitten bevat een gin spa rood veel minder calorieen dan een gin tonic. In een glas gin spa rood van 200 ml zitten namelijk maar 70 calorieen. 

Bekijk naast calorieen gin tonic ook:
Calorieen cola
Calorieen bier
Calorieen rode wijn
Calorieen sinaasappelsap