Hoeveel calorieën zitten er in Fristi?

Fristi is een drinkyoghurt met de smaak van aardbeien, frambozen en kersen. Fristi is al sinds 1986 te koop in Nederland en vooral zeer geliefd bij kinderen. Alhoewel Fristi erg lekker is, bevat het drankje ook suiker en dus ook behoorlijk wat calorieen. In een glas Fristi van 200 ml zitten ongeveer 85 calorieën. 

Hoeveel calorieën zitten er in Fristi in vergelijking met andere zuivel?

Zoals je zult begrijpen is Fristi niet goed voor kinderen die moeten afvallen. Als je het vergelijkt met andere zuiveldrank bevat Fristi echter niet zoveel calorieen. In een glas halfvolle melk van 200 ml zitten bijvoorbeeld 100 calorieen. En in een glas volle melk zitten zelfs 130 calorieën. Als je echt minder calorieen wilt drinken dan is het verstandig om een glas karnemelk te drinken. Een glas karnemelk bevat namelijk slechts 65 calorieën. 

Hoeveel calorieen zitten er in Fristi GST?

Sinds kort is er ook Fristi GST op de markt te verkrijgen. Aan Fristi Rood Fruit GST is geen suiker toegevoegd maar in plaats daarvan een beetje zoetstof. Hierdoor zitten er in deze variant van Fristi een stuk minder calorieen. In Fristi GST zitten 50 calorieen per glas van 200 ml. 

Bekijk naast calorieen Fristi ook:
Calorieen rode wijn
Calorieen whisky
Calorieen bier
Calorieen sinaasappelsap