Hoeveel calorieen zitten er in cola zero

In 2007 bracht Coca cola een nieuwe variant van coca cola light op de markt onder de naam Coca Cola Zero. Net als Cola light is Cola Zero een colavariant zonder suiker. Een glas, blikje of flesje cola zero bevat dan ook geen calorieen. 

Hoeveel calorieen zitten er in cola zero in vergelijking met gewone cola?

Zoals gezegd bevat cola zero geen calorieen. Dat kunnen we van gewone cola helaas niet zeggen. Gewone cola bevat namelijk heel veel calorieen. In een glas cola van 200 ml zitten namelijk 80 calorieën. Dat zijn ongeveer 5 suikerklontjes.

Hoe kan het dat in cola zero geen calorieën zitten?

Cola zero bevat geen eiwitten, koolhydraten of vetten. En dat zijn precies de stoffen die calorieën leveren. Cola zero bestaat voor uit het grootste deel uit water. Verder zijn de ingrediënten, koolzuur, kleurstof, zoetstof, aroma’s, voedingszuur, zuurteregelaar, plantenextracten en cafeïne. 

Is cola zero gezond?

Er zijn veel verschillende meningen of cola zero gezond is. De zoetstof die namelijk gebruikt wordt om cola zero zoet te maken is aspartaam. Van aspartaam gaan geruchten dat het bij overmachtig gebruik kankerverwekkend zou kunnen zijn. Er zijn echter verschillende onderzoeksresultaten waardoor dit niet is bewezen. Maar net als voor gewone cola geldt eigenlijk ook voor cola zero is dat het niet verstandig is om het teveel te drinken. 

Bekijk naast calorieen cola zero ook:
Calorieen appelsap
Calorieen whisky
Calorieen bier
Calorieen spa rood