Hoeveel calorieen zitten er in een glas cola berenburg?

Cola berenburg is een mixdrankje met een verhouding van ongeveer 2/3 cola en 1/3 berenburg. Het is al jaren 1 van de populairste mixdrankjes in Nederland. Het merk Sonnema heeft zelfs al kant en klare blikjes op de markt gebracht waarbij cola en berenburg zijn gemixt. Als je wilt afvallen dan is het drinken van een glas cola berenburg echter geen goed idee. In zowel cola als berenburg zitten namelijk veel calorieen. In een glas cola berenburg van 200 ml zitten in totaal namelijk ongeveer 140 calorieen. 

Zitten er in cola berenburg veel of weinig calorieen in vergelijking met andere drankjes?

Tegenwoordig zijn mixdrankjes erg populair. Naast Cola berenburg worden er ook nog een hoop andere drankjes gemixt. Als je cola berenburg met die drankjes gaat vergelijken dan zitten er in cola berenburg een gemiddeld aantal calorieen. In een glas gin tonic zitten bijvoorbeeld 20 calorieen minder (120 calorieen) dan in cola berenburg. Maar in een glas whisky cola zitten dan weer 20 calorieen meer (160 calorieen). 

Minder calorieen in cola berenburg

Als je toch je cola berenburg niet kunt laten staan dan is er gelukkig ook een alternatief met wat minder calorieen. Als je er bijvoorbeeld voor kiest om cola light in plaats van gewone cola te gebruiken dan daalt het aantal calorieen enorm. In cola light zitten namelijk zo goed als geen calorieen. In een glas cola light berenburg zitten maar 60 calorieen. Dat is dus ruim 80 calorieen minder dan in glas gewone cola met berenburg. 

Bekijk naast calorieen cola berenburg ook:
Calorieen bier
Calorieen rode wijn
Calorieen blikje red bull
Calorieen whisky