Hoeveel calorieën zitten er in cola?

Cola is een zwartkleurige koolzuurhoudende frisdrank en bestaat al sinds 1886. Het is wereldwijd de meest gedronken frisdrank die er bestaat. Naar schatting worden er over de hele wereld per dag ongeveer 1,5 miljard glazen cola gedronken! De bekendste merken zijn Coca Cola en Pepsi. Cola is lekker, maar ook erg dikmakend. Een glas cola zit namelijk vol calorieën. In een glas cola van 200 ml zitten namelijk 80 calorieën.  

 

Zitten er veel calorieën in cola als je het vergelijkt met andere frisdranken?

Over het algemeen wordt vaak gedacht dat er in cola heel veel calorieën zitten. Als je dat vergelijk met andere frisdranken dan valt dat echter reuze mee. In de meeste andere frisdranken zitten meer calorieën. Zo zit er bijvoorbeeld in een glas sinas 85 calorieen en in een glas cassis 95 calorieen. Zelfs in een glas volle melk zitten meer calorieën (130 calorieën). 

Hoeveel calorieën zitten er in cola light?

Cola light is de calorie arme variant van cola. De smaak wijkt iets af, maar heeft nog altijd de kenmerkende cola smaak. Een glas cola light is gezoet met kunstmatige zoetstof. Hierdoor bevat een glas cola light slechts 1 calorie. 

Bekijk naast calorieën cola ook:
Calorieën bier
Calorieën rode wijn
Calorieën spa rood
Calorieen sinaasappelsap