Hoeveel calorieën zitten er in een Bacardi cola (zero)

Een Bacardi cola is een mix drankje dat bestaat uit Bacardi rum met cola. In Nederland staat deze mixdrank bekend als een baco of een bacootje. In de rest van de wereld wordt deze mixdrank een Cuba Libre genoemd. Vaak wordt er aan de rum en cola ook nog wat limoensap toegevoegd. Bacardi cola behoort samen met cola berenburg tot de populairste mixdrankjes van Nederland. Een Bacardi cola bevat behoorlijk wat calorieën. Een longdrink glas met Bacardi cola (200 ml) bevat namelijk zo'n 125 calorieën. 

Zitten er in Bacardi cola veel of weinig calorieën in vergelijking met andere drankjes?

Een Bacardi cola drink je niet om af te vallen. Zoals gezegd zitten er in een glas Bacardi cola 125 calorieën. Maar als je het gaat vergelijken met andere mixdrankjes dan lijkt het nog wel mee te vallen. In een glas cola berenburg zitten namelijk 140 calorieën. En in een glas whisky cola zitten zelfs zo'n 35 calorieën meer (160 calorieën). 

Hoeveel calorieën zitten in Bacardi cola Zero

Uiteraard wordt een deel van de calorieën in een glas Bacardi cola veroorzaakt door de cola. In cola zitten immers veel suikers. Als je de gewone cola vervangt door een light variant zoals Coca Cola Zero dan daalt ook het aantal calorieën. In een glas Bacardi Cola Zero zitten namelijk maar 65 calorieën. Dat scheelt dus 60 calorieën per glas. 

Soort Bacardi

Voor het aantal calorieën maakt het in principe niet uit welk soort Bacardi of rum gebruikt. Het aantal calorieën wordt vooral bepaald door het alcoholpercentage. Hoe hoger het alcoholpercentage des te meer calorieën. In de verschillende soorten Bacardi of rum zitten echter vergelijkbare alcoholpercentages. 

Bekijk naast calorieën Bacardi cola ook:
Calorieen bier
Calorieen rode wijn
Calorieen blikje red bull
Calorieen gin tonic