Hoeveel calorieen zitten er in appelsap?

Appelsap is een vruchtensap gemaakt van appels en is na sinaasappelsap de meest gedronken vruchtensap van Nederland. Per jaar drinken we gemiddeld per persoon zo'n 7 liter appelsap. In appelsap zit veel vitamine B en C en is daarom erg gezond. Helaas zitten er in appelsap ook veel calorieen. In een glas van 200ml zitten zo’n 80 calorieen. Dit is te vergelijken met ongeveer 5 suikerklontjes. 

 

Zitten er in appelsap meer calorieen dan in andere sappen?

In appelsap zitten dus veel calorieen, maar het kan nog erger. In een glas sinaasappelsap zitten namelijk nog meer calorieen dan in appelsap. In sinaasappelsap zitten namelijk maar liefst 100 tot 110 calorieen. Dat is vergelijkbaar met 7 suikerklontjes. Het aantal calorieen in appelsap is te vergelijken met een glas cola. Ook daar zitten ongeveer 80 calorieen in. 

Hoeveel calorieen zitten er in versgeperste appelsap?

Naast appelsap uit een pak, kun je ook versgeperste appelsap in flesjes krijgen. Over het algemeen denken mensen dat versgeperste appelsap minder calorieen bevat omdat er geen suiker aan toe is gevoegd. Dat klopt helaas niet. In versgeperste appelsap zit namelijk een vergelijkbaar aantal calorieen als in gewone appelsap in een pak uit de supermarkt. 

Is appelsap dan wel gezond?

Als je  kijkt naar de hoeveelheid suiker / calorieen dan is appelsap niet gezond. Maar zoals gezegd zitten er in appelsap ook veel gezonde vitaminen en zit er in appelsap ook bijvoorbeeld nog Kalium, dat goed is voor je bloedruk. Veel voedingsdeskundigen geven dan ook aan dat een glaasje appelsap prima is, als je er maar niet teveel van drinkt. 


Bekijk naast calorieen appelsap ook:
Calorieen cola
Calorieen rode wijn
Calorieen radler
Calorieen koffie
Calorieen cola zero