Hoeveel calorieën zitten er in sinaasappelsap?

Het is na melk het meest gedronken drankje tijdens het ontbijt: sinaasappelsap. In Nederland zijn we er gek op. Per jaar drinken we gemiddeld per persoon zo'n twintig liter sap van de sinaasappel. Naast dat er veel vitamine C zit in sinaasappelsap zitten er helaas ook veel calorieën in sinaasappelsap.  In een glas sinaasappelsap zitten zo’n 110 calorieën. Dit is te vergelijken met 7 suikerklontjes. 

 

Zitten er in sinaasappelsap meer calorieën dan in cola?

Het is moeilijk te geloven, maar in sinaasappelsap zitten inderdaad meer calorieen dan in cola. In cola zitten toegevoegde suikers en in sinaasappelsap zitten fruitsuikers die in principe net zo dikmakend zijn als suikerklontjes. 

Hoeveel calorieen zitten er in versgeperste sinaasappelsap

Veel mensen denken dat versgeperste sinaasappelsap beter is dan sinaasappelsap uit een pak. Dat is helaas niet waar. Het aantal calorieen in versgeperste sinaasappelsap is net zo hoog als sinaasappelsap dat je uit een pak haalt. 

Is sinaasappelsap gezond?

De vraag of sinaasappelsap gezond is, is moeilijk te beantwoorden. Als je kijkt naar de hoeveelheid suiker / calorieën dan is sinaasappelsap niet gezond. Van teveel sinaasappelsap kun je dik worden en gezondheidsklachten krijgen. Aan de andere kant zitten er in sinaasappelsap ook een hoop stoffen die wel heel gezond zijn. Zo zit er in sinaasappelsap veel vitamine C, foliumzuur en anti-oxidanten. Allemaal stoffen die goed voor de mens zijn. Veel voedingsdeskundigen geven dan ook aan dat een glaasje sinaasappelsap prima is, als je er maar niet teveel van drinkt. 

Bekijk naast calorieen sinaasappelsap ook:
Calorieen cola
Calorieen rode wijn
Calorieen bier
Calorieen koffie