Hoeveel calorieën zitten er in een broodje kroket?

Een broodje kroket is in Nederland zowel een populair lunchgerecht als een snack die samen met patat wordt gegeten. Per jaar worden er in Nederland ongeveer 300 miljoen kroketten gegeten. Een broodje kroket op een wit bolletje is de meest gegeten variant van het broodje kroket. Helaas voor de liefhebbers van een broodje kroket is het niet goed voor je dieet. Een broodje kroket bevat namelijk in totaal 275 calorieen. 

Hoe is de verdeling van de calorieen bij een broodje kroket?

Als je denkt dat bij een broodje kroket verreweg het grootste gedeelte van de calorieen van de kroket komt dan vergis je je. Een wit bolletje bevat namelijk maar net iets minder calorieen dan de kroket. Een wit bolletje bevat ongeveer 120 tot 130 calorieen en een kroket bevat 140 tot 160 calorieen. 

Is dit veel ten opzichte van andere snacks?

Gelukkig voor de broodje kroket fans is het niet de slechtste snack die er te vinden is. Een broodje frikandel bevat bijvoorbeeld 290 calorieen en een broodje kipkorn 325 calorieen. En een portie patat bevat zelfs 450 calorieen. 

Hoeveel calorieën bevat de mosterd bij een broodje kroket?

Een broodje kroket is natuurlijk niet echt af als je het niet eet met een klein beetje mosterd. En wederom een geluk voor de mensen die van broodjes kroket houden. In mosterd zitten namelijk de minste calorieen van alle sausjes. In een portie mosterd zitten namelijk maar 5 calorieen. In een eetlepel mayonaise zitten wel 100 calorieen. Een broodje kroket met mosterd bevat dus ongeveer 280 calorieën. 

Bekijk naast calorieën broodje kroket ook:
Calorieen bitterbal
Calorieen bamischijf
Calorieen kaassoufle
Calorieen broodje hamburger