Hoeveel calorieën zitten er precies in een tosti?

Voor veel mensen bestaat de dagelijkse lunch uit een tosti. Een tosti bestaat uit het algemeen uit 2 sneetjes brood met daartussen een plakje ham en een plakje kaas die in een tosti ijzer worden geroosterd. Het woord tosti betekent dan ook letterlijk 'geroosterde gesneden boterham'. Hoeveel calorieën er in een tosti zitten hangt vooral af van hoeveel beleg je tussen de broodjes doet en welke saus je er bij eet. Maar over het algemeen zitter er in een tosti ongeveer 400 calorieën. 

 

Beleg

Zoals gezegd maakt het voor de calorieën nogal wat uit hoeveel beleg je gebruikt voor je tosti. Zo bevat een tosti die is gemaakt van 2 witte boterhammen en 2 plakken vette kaas en 1 plak ham ongeveer 380 calorieën. Gebruik je echter voor je tosti 2 volkoren boterhammen en beleg je deze met 1 plak 30+ kaas en 1 plak ham, dan bevat je tosti slechts 260 calorieën. Je kunt dus zelf bepalen hoeveel calorieën er in een tosti zitten. 

Saus

De meeste mensen eten een tosti met curry of ketchup. In rode saus zitten over het algemeen veel minder calorieën dan in witte saus (mayonaise). Ook hier geldt dus dat je zelf kunt bepalen uit hoeveel calorieën je tosti bestaat. 

Bekijk naast hoeveel calorieën zitter er in een tosti ook:
Hoeveel calorieën broodje gezond
Hoeveel calorieën in bruin brood
Calorieen plak cake
Calorieen broodje bapao