Hoeveel calorieën zitten in een broodje gezond?

Het klinkt zo heerlijk aanlokkelijk; een broodje gezond? Maar is een broodje gezond eigenlijk wel zo goed voor je? En uit hoeveel calorieen bestaat een broodje gezond eigenlijk? Dit bepaal je voor een groot gedeelte zelf. Het soort brood en het beleg bepalen namelijk de hoeveelheid calorieen van een broodje gezond. Maar over het algemeen kunnen we zeggen dat een broodje gezond bestaat uit ongeveer 350 tot 450 calorieën.  

 

Beleg op broodje gezond

Zoals gezegd maakt het voor de calorieën nogal wat uit hoeveel beleg je gebruikt voor je broodje gezond. Bij veel broodjeszaken worden broodjes gezond gemaakt van witbrood. In witbrood zitten meer calorieën dan in bruin brood. Ook wordt er vaak gekozen voor vette ham en kaas. Hierdoor stijgt ook het aantal calorieen van een broodje gezond. 

Weinig calorieën broodje gezond

Als je toch een broodje gezond wilt eten, maar niet teveel calorieën naar binnen wilt werken let dan op de volgende dingen. 

- Gebruik geen wit, maar bruin brood
- Gebruik magere ham
- Kies voor een magere kaassoort zoals 30+ kaas
- Gebruik geen dikke laag boter
- Laat de mayonaise weg

Op deze manier kun je het aantal calorieën van een broodje gezond behoorlijk terugbrengen. In plaats van zo'n 400 calorieën naar ongeveer 200 tot 250. 

Bekijk naast hoeveel calorieën broodje gezond ook
Hoeveel calorieën zitten er in een tosti
Hoeveel calorieën zitten er in bruin brood
Hoeveel calorieen croissant
Calorieen krentebol