Hoeveel calorieën zitten er in een wit bolletje?

Een wit bolletje of kadetje is een bolvormig broodje. Kenmerkend aan een wit bolletje is de zachte binnen- en buitenkant van het brood. Witte bolletjes worden al sinds de 19e eeuw in Europa gegeten. Ondanks dat een wit bolletje licht verteerbaar is en niet zoet bevat het toch nog wel wat calorieën. In een wit bolletje zitten namelijk 125 calorieen per stuk. Dit is zonder beleg. 

Bevat een wit bolletje meer calorieën dan een witte boterham?

Veel mensen vinden witte bolletjes lekkerder dan een gewone witte boterham. Er is echter wel een verschil in het aantal calorieen. Daar waar een wit bolletje ongeveer 125 calorieën bevat, zitten er in een gewone witte boterham 75 calorieen. Let wel: een wit bolletje is iets groter (50 gram gemiddeld) dan een boterham (35 gram gemiddeld). 

Bevat een wit of bruin bolletje meer calorieen?

Naast witte bolletjes kun je natuurlijk ook kiezen voor een bruin bolletje. Witte bollen bevatten echter helaas wel wat meer calorieen dan een bruin bolletje. In een bruin bolletje van normaal formaat zitten namelijk 115 calorieen per stuk. Een wit bolletje bevat dus zo'n 10 calorieen per stuk meer. 

Welke ingrediënten bevat een wit bolletje?

Een wit bolletje bevat over het algemeen tarwebloem, water, bakkersgist, dextrose, tarwegluten, gejodeerd zout, mageremelkpoeder, veldbonenmeel, raapolie, tarwemoutmeel, melkeiwit, maltodextrine, erwteneiwit, natuurlijk aroma, acerolapoeder. Uiteraard hangt dit wel van het merk af. 

Bekijk naast calorieen wit bolletje ook:
Hoeveel calorieën tosti
Hoeveel calorieën bruin brood
Hoeveel calorieën krentebol
Hoeveel calorieen broodje gezond