Hoeveel calorieën zitten er in een soepstengel

Een soepstengel is een langwerpig stuk gebakken deeg van ongeveer 25 cm lang. Soepstengels zijn uitgevonden in Italië en worden al een paar honderd jaar gegeten. In Nederland worden soepstengels vaak als tussendoortje of bijvoorbeeld bij de tomatensoep gegeten. Een normale soepstengel weegt ongeveer 6 gram zwaar en bevat 25 calorieën per stuk. 

Soepstengels met een dipje

Als soepstengels als tussendoortje worden gegeten dan zijn er veel mensen die de soepstengels dippen in zoet broodbeleg. Zo smaken soepstengels heerlijk als je ze dipt in bijvoorbeeld Nutella, smeerkaas, jam of pindakaas. Uiteraard bevat een soepstengel wel een stuk meer calorieën als je ze dipt in zoet beleg. Uiteraard is het afhankelijk van de dip, maar als je een soepstengel dipt in een zoet beleg dan komen er ongeveer 50 calorieën bij. Een soepstengel met Nutella bevat dus ongeveer 75 calorieën per stuk. Dat is net zoveel als in een glas cola

Verschillende soorten soepstengels

Naast de gewone (naturel) soepstengels heb je ook nog verschillende smaken soepstengels. Zo zijn ook de Sesam soepstengels en de Volkoren soepstengels populair. De Volkoren soepstengels bevatten de minste calorieën. Per stuk bevatten die zo'n 20 calorieën. Een Sesam soepstengel bevat met 28 calorieën per stuk de meeste calorieen. En de naturel soepstengel zit daar met 25 calorieën dus tussenin. 

Kun je ook zelf soepstengels maken?

Het is vrij simpel om thuis zelf je eigen soepstengels te maken. Vooral tijdens feestelijke aangelegenheden zoals Kerst of Pasen zijn er veel mensen die hun eigen soepstengels maken. Op internet kun je dan ook allerlei recepten vinden om thuis soepstengels te maken. Het leuke is dat je aan soepstengels je eigen smaak kunt toevoegen. Zo zijn er recepten te vinden voor soepstengels met zeezout, met sesamzaadjes, met Italiaanse kruiden of met kaas. 

Bekijk naast calorieen soepstengels ook:
Calorieen cupcake
Calorieen Bosche bol
Calorieen tosti
Calorieen broodje gezond