Hoeveel calorieen zitten er precies in een saucijzenbroodje

Een saucijzenbroodje is een broodje van bladerdeeg, dat gevuld is met een rolletje gekruid gehakt. Een saucijzenbroodje wordt over het algemeen warm gegeten. Het saucijzenbroodje werd vroeger gemaakt met slachtafval. Op die manier kon het vlees dat over was, nog worden gebruikt. Door het brooddeeg zag je namelijk toch niet dat het vlees wat minder van kwaliteit was. Een saucijzenbroodje wordt vooral veel gegeten in Nederland en in Engeland. Een saucijzenbroodje is heel lekker, maar helaas past het broodje niet in een dieet. In een middelgroot saucijzenbroodje zitten namelijk gemiddeld zo'n 300 calorieën.  

 

Zitten er naar verhouding veel of weinig calorieën in een saucijzenbroodje?

Als je een saucijzenbroodje vergelijkt met andere broodjes van bladerdeeg dan zitten er veel calorieen in. In bijvoorbeeld een croissant van gemiddeld formaat zitten maar 215 calorieen. Dat is dus toch al gauw 75 calorieen minder dan in een saucijzenbroodje. En ook in een hamkaas croissant zitten nog steeds een stuk minder calorieen (260), dan in een saucijzenbroodje. Een frikandelbroodje gemaakt van bladerdeeg bevat daarentegen wel weer veel meer calorieen. Een frikandelbroodje bevat namelijk 450 calorieen. 

Hoeveel calorieën zitter in een mini saucijzenbroodje?

Naast het gewone saucijzenbroodje bestaat er ook een mini saucijzenbroodje. Deze worden vaak als hapje geserveerd op bijvoorbeeld feestjes of bijenkomsten. Een mini  saucijzenbroodje is een stuk kleiner dan het gewone saucijzenbroodje en bevat daarom ook minder calorieen. In een mini saucijzenbroodje zitten ongeveer 125 calorieen. Als je er op een avond dus 3 neemt, dan praat je toch snel over bijna 400 calorieen. 

Bekijk naast calorieen saucijzenbroodje ook:
Hoeveel calorieën tosti
Hoeveel calorieën bruin brood
Hoeveel calorieën broodje gezond
Hoeveel calorieën oliebol