Hoeveel calorieën zitten er in een puddingbroodje

Een puddingbroodje (of roombroodje) is een zoet wit puntbroodje of kadetje gevuld met een roomvulling en bestrooid met poedersuiker. De kenmerkende roomvulling bestaat meestal uit banketbakkersroom of soms uit pudding. Een puddingbroodje lijkt door de roomvulling op een broodje met veel calorieën. Een puddingbroodje van gemiddeld formaat bevat ongeveer 175 calorieën per stuk. 

Bevat een puddingbroodje veel calorieën ten opzichte van andere broodjes?

Zoals gezegd denken veel mensen dat een puddingbroodje door de banketbakkersroom veel calorieën bevat. Als je dat gaat vergelijken met andere broodjes dan lijkt het echter wel mee te vallen. Zo bevat een croissant bijvoorbeeld 215 calorieën. En ook een tosti (400 calorieën) en een broodje gezond (450 calorieën) bevatten veel meer calorieën. Een puddingbroodje is dus nog helemaal niet zo'n slechte keuze als je niet teveel wilt aankomen, maar toch een lekker broodje wilt eten. . 

Hoeveel calorieën zitten er in een puddingbroodje zonder poedersuiker

Meestal wordt een puddingbroodje  bestrooid met poedersuiker. Je kunt er echter ook soms voor kiezen om de poedersuiker achterwege te laten. Op een puddingbroodje zit ongeveer 1 tot 2 suikerklontjes aan poedersuiker. In een suikerklontje zitten 16 calorieën. Dus als je de poedersuiker weglaat op een puddingbroodje dan zal dat maximaal 20 calorieën schelen. 

Zelf puddingbroodjes maken

Puddingbroodjes kun je halen bij de bakker of de supermarkt, maar je kunt ze natuurlijk ook zelf maken. Juist omdat puddingbroodjes niet heel veel calorieen bevatten zijn er op internet behoorlijk veel recepten te vinden met een beschrijving over hoe je puddingbroodjes moet maken. Ook op youtube staan allerlei filmpjes over hoe je puddingbroodjes kunt maken. 

Bekijk naast calorieen puddingbroodje ook:
Calorieen krentebol
Calorieen broodje bapao
Calorieen saucijzenbroodje
Calorieen mueslibol