Hoeveel calorieën zitten er in een mueslibol?

Een mueslibol is een broodje gemaakt van volkorenmeel met rozijnen en noten als vulling. Een mueslibol heeft de vorm en het formaat vergelijkbaar met een krentenbol. Voor een broodje bevat een mueslibol veel calorieen. In één mueslibol zitten namelijk 200 calorieën per stuk.

Bevat een mueslibol meer calorieën dan een krentenbol?

Qua gewicht en formaat lijkt een mueslibol het meest op een krentenbol. Een mueslibol bevat echter net iets meer calorieen. Een krentebol bevat namelijk 175 calorieen per stuk. Als je een mueslibol gaat vergelijken met een gewoon bruin bolletje dan valt pas echt op hoeveel calorieen er in een mueslibol zitten. Een gewoon bruin bolletje bevat namelijk maar 115 calorieen. Dat is maar liefst 85 calorieën minder dan in een mueslibol. 

Calorieën mueslibol met kaas

Hoewel een mueslibol zonder beleg ook erg lekker is zullen de meeste mensen de mueslibol beleggen. Erg populair is een mueslibol met kaas. Helaas bevat ook kaas veel calorieen. Een mueslibol met een plak (jonge) kaas bevat namelijk zo'n 275 calorieen. Door de mueslibol te beleggen met jonge kaas komen er dus zo'n 75 calorieën bij. Oude kaas bevat overigens meer calorieen dan jonge kaas. Als je er dus voor kiest om je mueslibol te beleggen met een plak oude kaas dan bevat dit in totaal 300 calorieën. 

Is een mueslibol gezond?

Door de hoeveelheid calorieen lijkt een mueslibol misschien geen goede keuze, maar dat is niet helemaal waar. Een mueslibol bevat namelijk veel vezels waardoor een mueslibol heel goed vult. Na het eten van een mueslibol heb je langere tijd geen honger meer. Dat is dus anders dan bij bijvoorbeeld het eten van een bruin bolletje. Omdat dit minder vezels bevat heb je eerder weer honger en zul je uiteindelijk meer gaan eten. Verder zitten er in een mueslibol ook veel vitamines (o.a. B1, B2 en B6) en mineralen (ijzer, magnesium, calcium, kalium en natrium). Dit zijn belangrijke voedingstoffen om gezond te blijven.

Bekijk naast calorieen mueslibol ook:
Calorieen tosti
Calorieen broodje gezond
Calorieën croisant
Calorieen beschuit