Hoeveel calorieën zitten er in een kaneelbroodje
Een kaneelbroodje is een luxe broodje dat oorspronkelijk afkomstig is uit Zweden. Een kaneelbroodje is een spiraalvormig broodje gevuld met een boter-kaneel vulling. De broodjes zijn bij gespecialiseerde bakkers te koop, maar ook supermarktketen Lidl heeft een variant van het kaneelbroodje in het assortiment. Helaas voor de liefhebbers van kaneelbroodjes staan deze lekkere broodjes ook bekend om de enorme hoeveelheid calorieën. Afhankelijk van het formaat zitten er in een kaneelbroodje namelijk zo'n 400 calorieën per stuk. 

 

Hoeveel calorieën zitten er in een kaneelbroodje in vergelijking met ander brood?
In vergelijking met andere luxe broodjes zitten er veel calorieën in een kaneelbroodje. Zo zitten er in een mueslibol bijvoorbeeld maar 200 calorieën. Dat is de helft minder dan in een kaneelbroodje. In een snee bruin brood zitten zelfs maar 75 calorieën. Een kaneelbroodje bevat dus bijna net zoveel calorieën als 6 sneetjes bruin brood. 

Gebak of broodje?
In Nederland eten we het kaneelbroodje vaak als lunch. In Zweden wordt het kaneelbroodje echter meer gezien als gebak. Mensen eten het daar dan ook vaak bij de koffie. Als je een kaneelbroodje gaat beschouwen als gebak dan valt op dat het kaneelbroodje nog steeds veel calorieën bevat. Zo bevat een tompouce bijvoorbeeld per stuk maar 300 calorieën en in een punt appelkruimeltaart zitten zelfs maar 180 calorieën.

Opvallend
Ondanks dat het kaneelbroodje veel calorieën bevat is het kaneelbroodje een veel gegeten broodje. Het kaneelbroodje is in Zweden zelfs zo populair dat er sinds 1999 zelfs een heuse kaneelbroodjes feestdag is. 

Bekijk naast calorieen kaneelbroodje ook:
Calorieen tosti
Calorieen broodje gezond
Calorieen bruin bolletje
Calorieen saucijzenbroodje