Hoeveel calorieën zitten er in een frikandelbroodje?

Een frikandelbroodje is een langwerpig broodje van bladerdeeg gevuld met een frikandel en currysaus. Van de buitenkant lijkt het frikandelbroodje op een saucijzenbroodje. Frikandelbroodjes zijn in Nederland vooral een populaire snack bij tankstations. Het zal geen geheim zijn dat een frikandelbroodje veel calorieën bevat. Een enkel frikandelbroodje bevat namelijk zo'n 450 calorieën per stuk. 

 

Zitten er in een frikandelbroodje veel calorieën ten opzichte van andere broodjes?

Als je een frikandelbroodje gaat vergelijken met andere broodjes die vaak als tussendoortje worden gegeten dan zitten er in een frikandelbroodje naar verhouding veel calorieen. In een saucijzenbroodje zitten bijvoorbeeld maar 300 calorieën. In een hamkaas croissant 260 calorieen. En in een broodje kroket met mosterd zitten ook slechts 280 calorieen. Een frikandelbroodje is dan misschien wel heel lekker, het is qua calorieën geen goede keuze. 

Hoeveel calorieen zitten er in een broodje frikandel?

Als je gek bent frikandelbroodjes, maar liever niet elke keer 450 calorieën wilt binnenkrijgen dan is een broodje frikandel misschien een goed alternatief. Een frikandel op een wit bolletje bevat namelijk veel minder calorieen dan een frikandelbroodje. Een wit bolletje bevat namelijk 125 calorieen per stuk en een frikandel 165 calorieen. Dat is samen 290 calorieen. Als je er dan ook nog wat curry bij neemt dan kom je in totaal op 315 calorieen. Een broodje frikandel bevat dus 135 calorieen minder dan een frikandelbroodje! Het extra aantal calorieen komt door het 'vette' bladerdeeg dat bij een frikandelbroodje wordt gebruikt. 

Zelf frikandelbroodjes maken

Er zijn op internet talloze websites te vinden waar recepten staan om zelf frikandelbroodjes te maken. Ook mini frikandelbroodjes zijn tegenwoordig een populair hapje om tijdens de visite op tafel te zetten. Frikandelbroodjes zijn namelijk makkelijk zelf te maken en zijn erg snel klaar. Het maakt voor het aantal calorieën overigens niet veel uit of je frikandelbroodjes zelf maakt of dat je ze kant en klaar in de supermarkt koopt. 

Bekijk naast calorieën frikandelbroodje ook:
Calorieen bamischijf
Calorieen gevulde koek
Calorieen boerenkool
Calorieen mueslibol