Hoeveel calorieën zitten er in een croissant?

Een croissant is een broodje van bladerdeeg in de vorm van een halve maan. De croissant werd rond 1839 geïntroduceerd in Parijs en is tegenwoordig een typisch traditioneel ontbijtbroodje. Niet alleen in Frankrijk, maar ook in de rest van de wereld worden veel croissants gegeten. Een croissant is heel lekker, maar helaas past het broodje niet in een dieet. In een middelgrote croissant zitten namelijk gemiddeld 215 calorieën.  

 

Hoeveel calorieën zitten er in een croissant in vergelijking met ander brood?

Zoals gezegd zitten er in een croissant veel calorieën. In een krentenbol zitten bijvoorbeeld maar 140 calorieën per stuk. In een snee bruin brood zitten slechts 75 calorieën.

Hoeveel calorieën zitter in een hamkaas croissant?

Naast de gewone croissant bestaan er ook luxere croissants. Zo is bijvoorbeeld de hamkaas croissant. In deze croissant worden een plakje ham en kaas meegebakken. Hierdoor zitten er in de croissant veel meer calorieën. In een middelgrote hamkaas croissant zitten namelijk 260 calorieën gemiddeld.  

Hoeveel calorieën zitten er in een chocolade croissant? 

In een chocolade croissant worden stukjes chocolade in de croissant meegebakken. Ook dit is een populaire variant van de croissant. Dit is de meest calorierijke croissant die er is. De croissant bevat hierdoor in totaal 280 calorieën. 

Bekijk naast calorieen croissant ook:
Hoeveel calorieën tosti
Hoeveel calorieën bruin brood
Hoeveel calorieën broodje gezond
Hoeveel calorieën krentebol