Hoeveel calorieën zitten er in een bruin bolletje?

Een bruin bolletje is een bolvormig broodje met een opvallend zachte binnen- en buitenkant. Bruine bolletjes zijn zowel bij de bakker als de supermarkt te koop. Ondanks dat bruine bolletjes licht verteerbaar zijn bevatten ze toch nog best veel calorieën. In een bruin bolletje zitten 115 calorieen per stuk. Dit is zonder beleg.

Zitten er in een bruin bolletje meer of minder calorieën dan in een wit bolletje?

Als je bolletjes brood lekker vindt maar liever niet teveel calorieen wilt binnenkrijgen dan kun je beter kiezen voor een bruin bolletje dan voor een wit bolletje. In een wit bolletje zitten namelijk 125 calorieën per stuk. Een wit bolletje bevat dus zo'n 10 calorieen per stuk meer dan een bruin bollteje.

Bevat een bruin bolletje meer calorieën dan een gewone bruine boterham?

Er zijn mensen die liever bruine bolletjes eten dan een gewone bruine boterham. Er zit echter wel een verschil in het aantal calorieen. Zoals gezegd bevat een bruin bolletje zo'n 115 calorieen. Een gewone bruine boterham bevat echter 80 calorieen. Let wel: een bruin bolletje is wel iets groter (50 gram gemiddeld) dan een bruine boterham (35 gram gemiddeld). 

Welke ingrediënten bevat een wit bolletje?

De ingredienten van een bruin bolletje zijn natuurlijk afhankelijk van waar je het brood koopt. Maar over het algemeen kunnen we zeggen dat dit de ingredienten zijn van een bruin bolletje: tarwebloem, volkorentarwemeel, water, bakkersgist, dextrose, tarwegluten, gejodeerd zout, mageremelkpoeder, moutmeel (gerst, tarwe), veldbonenmeel, raapolie, melkeiwit, erwteneiwit, maltodextrine, natuurlijk aroma en acerolapoeder.

Bekijk naast calorieen bruin bolletje ook:
Hoeveel calorieën tosti
Hoeveel calorieën broodje bapao
Hoeveel calorieën krentenbol
Hoeveel calorieen broodje gezond