Hoeveel calorieën in een broodje shoarma

Een broodje shoarma bestaat uit een pitabroodje met vlees, sla en (knoflook) saus. Voor een broodje shoarma wordt op de traditionele wijze lamsvlees, kippenvlees of rundvlees gebruikt. In Nederland en Belgie wordt echter ook varkensvlees gebruikt. Een broodje shoarma staat in de top 10 van vetste snacks van Nederland. Een broodje shoarma met knoflooksaus van gemiddeld formaat bevat namelijk rond de 500 calorieen per stuk. 

Zitten er in een broodje shoarma veel of weinig calorieen in vergelijking met andere snacks

Als je een broodje shoarma gaat vergelijken met andere snacks dan zie pas hoeveel calorieën er echt in een broodje shoarma zitten. Bijvoorbeeld als je het gaat vergelijken met een andere populaire snack in Nederland; het broodje kroket. Een broodje kroket met mosterd bevat namelijk maar 275 calorieen. Ook een Cheeseburger bij de McDonalds bevat met 305 calorieen een stuk minder calorieen. Gelukkig is er ook goed nieuws voor de broodje shoarma liefhebbers! Een Big Tasty met bacon bij de McDonalds bevat wel veel meer calorieen (781 calorieen). 

Zit er in een broodje shoarma met kip minder calorieën?

De meeste mensen weten wel dat er in kip minder vet (en dus minder calorieën) zit dan in varkensvlees. Als je dus thuis een broodje shoarma gaat maken en je vervangt het varkensvlees door kippenvlees dan zal het aantal calorieen ook een stuk lager zijn. Een broodje shoarma met varkensvlees bevat tussen de 500 en 550 calorieen, terwijl eeen broodje shoarma met kippenvlees tussen de 400 en 450 calorieen bevat. Dat scheelt dus al gauw 25% aan calorieen. 

Top 10 vetste snacks van Nederland

1. Kapsalon - 1.800 calorieën
2. Een grote pizza - 1.000 calorieën
3. Dubbele Whopper, Burger King - 900 calorieën
4. Big Tasty met bacon, McDonalds - 871 calorieen
5. Diepvriespizza - 750 calorieën
6. Dubbele Quarterpounder met kaas, Mc Donalds - 740 calorieën
7. Patat met mayonaise - 590 calorieën
8. Kroepoek, per 100 gram - 541 calorieën
9. Broodje shoarma met knoflooksaus - 500 calorieën
10. Patat met ketchup - 490 calorieën

Bekijk naast calorieen broodje shoarma ook:
Calorieen broodje gezond
Calorieen raspatat
Calorieen frikandel
Calorieen broodje bapao