Hoeveel calorieen zitten er in een broodje bapao?

Een broodje bapao is een gestoomd broodje met een vulling van vlees. Een broodje bapao is een van oorsprong Aziatisch gerecht. De vulling van het broodje bestaat meestal uit rundvlees, kippenvlees of varkensvlees. Het broodje bapao is inmiddels een populair gerecht in Nederland en wordt veelal als lunchgerecht of als tussendoortje gegeten. Het aantal calorieen van een broodje bapao hangt vooral af van de vulling van het broodje. Hieronder volgt een overzicht met het aantal calorieen per vulling 

Vulling Aantal calorieen
Broodje bapao varkensvlees 330 calorieen
Broodje bapao rundvlees 320 calorieen
Broodje bapao kippenvlees 312 calorieen
Broodje bapao kipsate 310 calorieen
Broodje bapao vegetarisch 280 calorieen

Als je dus een broodje bapoa wilt eten maar niet teveel calorieen wilt binnenkrijgen, dan kun je dus het beste kiezen voor een vegetarisch broodje bapao. Een vegetarische bapao bevat namelijk maar liefst 50 calorieen minder dan bijvoorbeeld een broodje bapao met varkensvlees. 

Hoeveel calorieen zitten er in een broodje bapao in vergelijking met andere broodjes?

Als je een broodje bapao gaat vergelijken met andere broodjes dan zitten er in een broodje bapao niet echt veel of weinig calorieen. In een saucijzenbroodje zitten bijvoorbeeld ook 300 calorieen. En ook in een broodje gezond zitten zo'n 350 calorieen. In een krentenbol zitten daarentegen maar 175 calorieen.

Leuk weetje over de naam broodje bapao

Weet je trouwens dat de benaming een 'broodje bapao heel raar is? In het Chinees betekent pao namelijk 'broodje'. Als het dus hebt over een broodje bapao zeg je dus eigenlijk 'broodje broodje'. Dit is een mooi voorbeeld van tautologie (het gebruik van 2 woorden met dezelfde betekenis). 

Bekijk naast calorieen broodje bapao ook:
Calorieen tosti
Calorieën bruin brood
Calorieen croissant
Calorieen krentebol